green-believer.gr

Αρχική
Αδικαιολόγητο το "κόλλημα" και αργή η επέμβασή του
  • 07 Νοε 2020
  • Δημήτρης Στρατής
  • Ποδόσφαιρο

Το είχανε πει ανοιχτά οι παίκτες της Χαλκηδονάρας πριν τη σέντρα, ούτε με την ισοπαλία θα ήταν ικανοποιημένοι, ποιος Παναθηναϊκός τώρα...

Αφού τα κατάφερε η Λαρισάρα, η Τριπολάρα, η Αρειανάρα (λίγο ήθελε κι η Λαμιάρα που σε έχει και πελάτη στην έδρα της αλλά ας όψεται η απόκρουση πέναλτι του Διούδη, ενώ η Απολλωνάρα παραλίγο να “στην κάνει” στα χασομέρια) γιατί όχι μια ακόμα “γειτονιά”, παραδειγματιζόμενη από τα υπόλοιπα "χωριά";

Ο Λάζλο Μπόλονι μάλλον έμεινε ενθουσιασμένος από την συνύπαρξη Μακέντα, Καρλίτος κόντρα στον Απόλλωνα (δεν ακούμπησαν μπάλα) , άφησε τον Ιταλό πολύ ώρα και σήμερα στο γήπεδο μόνο και μόνο για να μας βιάζει την αισθητική χοροπηδώντας σαν κατσίκι σε αυτό το κάτι σαν τερέν αυτού του καταραμένου γηπέδου που ποιος ξέρει πόσα χρόνια ακόμα θα τρώμε στη μάπα.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σύστημα με δύο φορ εφαρμόζουν προπονητές που έχουν στη διάθεσή τους πολύ ποιοτικούς παίκτες για να αξιοποιήσουν.

Σίγουρα ο Ιταλός ξέρει μπάλα, ο Καρλίτος το ίδιο, αλλά επειδή το καλοκαίρι στο Κορωπί κορόιδευαν η ατομική κατάστασή τους είναι για κλάματα, δεν μπορούν να προσφέρουν σε κανένα τομέα του παιχνιδιού, όχι βέβαια ότι οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι.

Ο Μαουρίτσιο δεν έκανε προετοιμασία κι από το τερέν δεν βγαίνει για κανένα λόγο, ενώ στα λίγα λεπτά που έπαιξε ο “Βίγια” πέρασε δύο "ξυραφιές" για τον Αϊτόρ που ενήργησε ένα κλικ πιο αργά απ΄ ότι έπρεπε σε θέμα εκτέλεσης και κοντρόλ.

Ο Λούκας δεν υπάρχει περίπτωση να μην μονιμοποιηθεί, στην άθλια κατάσταση που είσαι δημιουργικά έχεις ανάγκη ποδοσφαιριστές με τεχνική κατάρτιση και χαμηλό κέντρο βάρους που τους δίνει τη δυνατότητα να τρέξουν με τη μπάλα, να πλησιάσουν τους επιθετικούς και να παίξουν μαζί τους.

Ο νοτιοαμερικάνος έχει αυτά τα στοιχεία, το ίδιο κι οι Αγιούμπ, Μπουζούκης αλλά το άθλιο ξεκίνημά τους, τους έχει φέρει πολύ πίσω.

Ο κόουτς νομίζουμε ότι εγκλώβισε τους πάντες κρατώντας τόση ώρα τον Κίκο στο γήπεδο, ήταν φανερό πως απέναντι σε ένα παθητικό αντίπαλο που έπαιζε άμυνα χρειαζόταν νωρίτερα επιτελικός μέσος σε ελεύθερο ρόλο να περνάει μπαλιές και να έχει τη δυνατότητα να πάει σε όλες τις πλευρές το παιχνίδι.

Ο Ρουμάνος έχασε πολύ χρόνο τόσο με τη λάθος εφαρμογή του συστήματος όσο και με την καθυστερημένη επέμβασή του στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως το υλικό που ανέλαβε δεν είναι για μεγάλα πράγματα ΣΗΜΕΡΑ, αφού οι περισσότεροι είναι “νεκροί” ψυχολογικά και παντελώς αγύμναστοι, για να έκανες το 3/3 χρειαζόσουν απλώς ένα σωστό πλάνο και λίγη τύχη.

Ο Μπόλονι αυτή τη στιγμή δεν έχει κορμό για να στηρίξει το δικό του ταξίδι. Στα χαφ δεν υπάρχει τίποτα, ποδοσφαιριστής Κουρμπέλης δεν υφίσταται, ίδια η εικόνα του με πέρσι όπου ο κάπτεν ήταν αόρατος το φθινόπωρο.

Ο προπονητής στηρίζεται αναγκαστικά σε Μαουρίσιο, Κουρμπέλη, δεν εμπιστεύεται τους πιτσιρικάδες, λογικά θα ζητήσει μεταγραφή κεντρικού χαφ τον Ιανουάριο.

Μέχρι τότε τι γίνεται είναι το θέμα. Ο Δημήτρης δεν έχει μέτρα για να παίξει χαφ κι ο Μαουρίσιο στα 32 του και με ατομικό πρόγραμμα τόσο καιρό δεν είναι σε θέση να βγάζει ενενηντάλεπτα.

Εύκολο είναι να λες "που πάμε με Κουρμπέλη αρχηγό", το δύσκολο όμως είναι να σκεφτείς ποιος είναι ο αντικαταστάτης του.