green-believer.gr

Αρχική
Ε ρε και να επιτρεπόταν κόσμος τι θα γινόταν την άλλη Παρασκευή
  • 03 Οκτ 2020
  • Δημήτρης Στρατής
  • Μπάσκετ

Πρώτη νίκη με καλό αμυντικό effort (αν υπήρχαν και κάμποσα block out για να μην κάρφωναν ανενόχλητοι οι ψηλοί των αντιπάλων δεν θα είχαμε θρίλερ στο τέλος) για τον πρωταθλητή που περιμένει τις επιστροφές των τραυματιών που θα λύσουν τα χέρια του κόουτς και θα δώσουν κανονική μορφή στο rotation.

Κρίμα που δεν επιτρέπεται κόσμος στα γήπεδα, την άλλη Παρασκευή στο Μαρούσι θα δημιουργούνταν το αδιαχώρητο, ζωντανεύοντας τη γνωστή μυσταγωγία του ΟΑΚΑ, στέλνοντας πομπώδη ντεσιμπέλ ενθουσιασμού στο παρκέ.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων να “ρουφά” τον αντίπαλο, σε συνάρτηση πάντα με το αγωνιστικό στυλ με το οποίο επιβάλλεται ο γηπεδούχος.

Αν απέναντι στο ψαροχώρι το γήπεδο γέμιζε, ήταν 100% βέβαιο ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν το τζάμπολ θα σημείωνε με τεράστια γράμματα στον πίνακα των αποδυτηρίων την εντολή “απαγορεύονται λάθος μεταβιβάσεις, σκοτώνουμε για το αμυντικό ριμπάουντ μήπως καταφέρουμε να ρίξουμε τον ρυθμό και να κάνουμε την αφιονισμένη εξέδρα να σιγήσει βγάζοντάς την από την εξίσωση του αγώνα”.

Χθες γνωρίζοντας το δελτίο τραυματιών και βλέποντας το Νέντοβιτς (τον μοναδικό που εδώ κι εβδομάδες είναι ο μοναδικός παίκτης του Βόβορα που κάνει πράγματα να συμβαίνουν στην επίθεση) να μην πατά γερά, ήμασταν σίγουροι ότι η ομάδα δεν θα άντεχε, στο τέλος κάτι θα γινόταν και θα παρασυρόταν από το εκτός έδρας κόμπλεξ που της έχει γίνει βραχνάς μετά το 2012.

Ο προπονητής ήταν αρκετά διαβασμένος αμυντικά. Πίεσε μπάλα δημιουργώντας αργοπορία στη ροή επίθεσης της Χίμκι, επιφέροντας χτύπημα στις συνεργασίες της.

Όταν ο Παναθηναϊκός έγινε πιο αποτελεσματικός στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ η διαφορά άνοιξε. Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο κόουτς είχε προετοιμάσει την ομάδα να έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά, με σωστές επιστροφές βασιζόμενες στις καλές επιθετικές επιλογές που παρήγαγαν αμυντική ισορροπία και ετοιμότητα για την επόμενη άμυνα.

Σημαντικό, αφού ακόμα το κλαμπ δεν έχει χτίσει επίθεση πάνω σε αρχές-Ευαγγέλιο, ο Βόβορας ακόμα προσπαθεί να περάσει στο μυαλό των αθλητών το δόγμα του, λεπτομερειακό spacing, ταχύτητα, αμεσότητα στην κυκλοφορία μπάλας, όλα αυτά παράγουν χώρους που χθες τους εκμεταλλεύτηκε μέχρι κι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης που χώθηκε στα κενά κι ας έπαιξε σκάρτα 120 δεύτερα.

Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν μπουν στην εξίσωση Ρος, Σάικς, Τζάκσον, όλοι πάντως θα κληθούν να κάνουν το παρκέ να φαίνεται μεγαλύτερο δημιουργώντας χώρους και συνεπώς πολλαπλές καταστάσεις για όλους.

Οι πράσινοι στήριξαν πληθώρα των plays τους δημιουργώντας στοχευμένα ελεύθερα μέτρα στα πλευρά, στον άξονα, στην περιφέρεια (παντού δηλαδή) με τον Μποχωρίδη ΑΠΙΘΑΝΟ σε ρόλο “στρατηγού”, είχαν επιτέλους post παιχνίδι πότε από τον Μπεντίλ και πότε από τον Όγκαστ.

Εμφάνιση παρακαταθήκη από τον Λευτέρη που ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει ΠΟΛΥ με τη μπάλα στα χέρια και για την ομάδα και για τον ίδιο και το μέλλον του σε επίπεδο Εθνικής όπου θεωρούμε ότι μια χαρά μπορεί να σταθεί πίσω από Καλάθη, Σλούκα.

Γουστάραμε αυτό που είδαμε στη Ρωσία, ο Λευτέρης φάνηκε φανερά πιο έτοιμος για αγώνα τέτοιου επιπέδου, ήταν εξαιρετικός και στο Σούπερ Καπ, φαίνεται να έχει αποβάλλει κάθε χαλαρότητα στο παιχνίδι του.

Θέλουμε να τον δούμε να αναπτύσσει περισσότερο playmaking, πρέπει να δουλέψει στο να μεταφέρει την μπάλα σωστά (σε τρόπο και κυρίως χρόνο) στην αδύνατη πλευρά ώστε να επιστρέψει για τα καλά αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.